Bedrijfsoefentherapie

Het innemen van afwijkende houding- en bewegingspatronen tijdens statische en repetitieve handelingen op het werkveld veroorzaakt veelvuldig chronische klachten. Een magazijnmedewerker die veelvuldig zware dozen optilt vanuit de rug, een kantoormedewerker die 9 uur lang met een gebogen rug voor de computer zit of een schoonmaakster die herhaaldelijk omhoog moet reiken om het bovenste plankje schoon te krijgen zijn allemaal voorbeelden van werkhandelingen die gedurende de maanden/jaren chronische klachten kunnen veroorzaken.

Als bedrijfsfysiotherapeut voeren wij een werkplekonderzoek uit om de werksetting in kaart te brengen en de hierbij behorende lichamelijke handelingen. Vervolgens kan er zowel individueel als in groepsverband advisering en voorlichting worden gegeven bij het inrichten en/of aanpassen van de werkplek.
Hierbij bieden wij ook houdingstherapie aan waarbij u leert het lichaam zo efficiënt mogelijk te belasten binnen uw werksetting.

Vele chronische klachten ontstaan op het werkveld.
Binnen uw bedrijf/instelling/organisatie kunnen wij een werkplekonderzoek uitvoeren om de statische en repetitieve werkhandelingen samen met de werkinrichting helder in kaart te brengen.
Het uiteindelijke doel is om de medewerker(s) binnen uw werksetting zo optimaal mogelijk te laten functioneren