Fysiotherapie Boon Assendelft

Bel voor een afspraak 075 6874010

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden.

Beginnende sporters

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische aandoening nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

De sportfysiotherapeut kan hiervoor advies en begeleiding geven. Bij ons wordt er allereerst een FysioFitheidScan afgenomen. Hiermee wordt de beginwaarde van uw fitheid gemeten en zo een behandeldoel en –plan opgesteld om doelgericht uw fitheid te verhogen. Door onze samenwerking met de diëtist en andere (para)medici kan uw algehele gezondheid goed in kaart worden gebracht, zodat u nog gerichter wordt behandeld.


Sporters

Voor deze doelgroep zal advies en begeleiding met name gericht zijn op het voorkomen en/of verhelpen van opgelopen blessures. De fysiotherapeut fungeert nu als een sportcoach die jou een opbouwende training geeft middels een aangepast schema. Op deze manier loop je zo min mogelijk achterstand op.
Is je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan kunnen wij vanuit een sportmedisch netwerk een beroep doen op andere specialisten en artsen.

Onze praktijk is zo ingericht dat wij u sportspecifiek en functioneel kunnen trainen tot uw oorspronkelijke niveau of zelfs daarboven.

Binnen Fysiotherapie praktijk Boon zijn Peter Boon en Bengt van Breukelen werkzaam als sportfysiotherapeut.


Sportherstel

Sporten is gezond en goed voor het lichaam, tot het moment dat dit blessures en overbelastingen veroorzaakt. De enkelverzwikking tijdens een tenniswedstrijd, Een knieverdraaiing tijdens het voetbal, een instabiele schouder tijdens het honkballen, de scheenbeenklachten tijdens de marathon en de verrekte hamstrings tijdens de 100 meter sprint zijn hier allemaal voorbeelden van. Dit kan een scala aan blessures en overbelastingen in banden, pezen, spieren, gewrichten en/of bindweefsel veroorzaken.

Het lichaam moet zich nu allereerst herstellen, voordat het weer gereed is om op 110% te sporten. Deze herstelperiode kan soms enige dagen, weken of zelfs maanden duren. Om deze periode zo voorspoedig en optimaal mogelijk te maken kunnen wij als fysiotherapeut een zeer belangrijke rol spelen in de snelheid van het herstel. Doormiddel van een aangepast trainingsschema kunnen wij zo doelmatig en functioneel mogelijk het lichaam opbouwen richting de sport die u uitoefent. Hierbij richten wij ons op de 5 grond motorische eigenschappen die voorwaardelijk zijn voor een fit en sportief lichaam.

5 grond motorische eigenschappen:

-          Uithoudingsvermogen

-          Kracht

-          Snelheid

-          Coördinatie

-          Lenigheid

-          Stabiliteit

 

 

Fysiotherapie Praktijk Boon - Delftlaan 5, 1566 VA Assendelft - T: 075 6874010 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.