Fysiotherapie Boon Assendelft

Bel voor een afspraak 075 6874010

Onze behandelingen voor fysiotherapie Assendelft

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.
Deze klachten kunnen met name worden veroorzaakt door stoornissen en/of overbelasting van spieren, pezen, banden, zenuwen of gewrichten.
Hiernaast kan stijfheid, krachtsvermindering, evenwichtstoornissen, ademhalingsproblemen, vermoeidheidsverschijnselen en conditievermindering ook ten grondslag van het probleem liggen. 
De klachten kunnen ontstaan tijdens werk of sport, maar kunnen ook het gevolg zijn van ongelukken, spanning, veroudering of een operatie.
Dus of u nou een stijve nek heeft, rugklachten bij het bukken of een knieblessure heeft opgelopen, onze taak als fysiotherapeut zal altijd gericht zijn op het stabiliseren, verminderen of herstellen van uw functiestoornissen of de gevolgen daarvan.
Doormiddel van het toepassen van mobilisatietechnieken, massages, oefentherapie, coaching, advisering en/of voorlichting wordt de functie van het lichamelijk bewegingsapparaat zodanig verbeterd dat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om te gaan.

IMG 6622

Overzicht van de behandelingen welke wij kunnen uitvoeren:

 

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden.

 sportfysiotherapie 

 

Manueel therapie

Het doel van manueel therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds verbetering van houding en beweging. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die direct in de gewrichten kunnen worden toegepast.

 Manueel therapie 

 

 

Oefentherapie Cesar

Vele lichamelijke klachten worden veroorzaakt doordat er in het algeheel dagelijks leven langdurig en herhaaldelijk afwijkend bewogen wordt in het menselijk bewegingsapparaat.

 Oefentherapie Cesar 

 

 

Fysiotherapie voor ouderen

Conditieachteruitgang, krachtverlies, balansvermindering, co├Ârdinatiestoornis en mobiliteitsbeperkingen zijn allemaal symptomen die naar voren komen naarmate u ouder wordt.

 Fysiotherapie voor ouderen 

 

Medical Taping Concept (MTC)

Het MTC is een methode die al jaren bestaat en zijn oorsprong vindt in Japan en Korea.
Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld om de natuurlijke beweging en spier activiteit zoveel mogelijk te stimuleren.

 

 Medical Taping Concept 

 

 

 

Fysiotherapie Praktijk Boon - Delftlaan 5, 1566 VA Assendelft - T: 075 6874010 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.