Fysiotherapie Boon Assendelft

Bel voor een afspraak 075 6874010

Medische trainingstherapie (MTT) Assendelft

De medische training is een aanvulling op de behandeling fysiotherapie.
De sleutel tot succes hierbij is het doelgericht trainen van de juiste spieren en verbetering van het uithoudingsvermogen.
Na verloop van de training zal de sturing van bewegingspatronen uiteindelijk verbeteren en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe.

Doel

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt.
Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.
De effectiviteit van de benadering is uit onderzoek aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Bedrijfsoefentherapie

Chronische klachten ontstaan veelvuldig door statisch en repetitief incorrecte houding- en bewegingspatronen.
Een magazijnmedewerker die veelvuldig zware dozen tilt vanuit de rug, een kantoormedewerker die 9 uur lang met een gebogen rug voor de computer zit of een schoonmaakster die herhaaldelijk omhoog moet reiken om het bovenste plankje schoon te maken zijn allemaal voorbeelden van werkhandelingen die gedurende de maanden/jaren chronische klachten kunnen veroorzaken. 
In onze rol als bedrijfsfysiotherapeut kunnen wij een werkplekonderzoek uitvoeren om de werksetting in kaart te brengen en de hierbij behorende lichamelijke handelingen. 
Vervolgens kan er zowel individueel als in groepsverband advisering en voorlichting worden gegeven voor eventuele (her)inrichtingen en/of aanpassingen.
Hierbij bieden wij ook houdingstherapie aan waarbij u leert het lichaam zo efficiënt mogelijk te belasten binnen uw werksetting.

Fysiotherapie Praktijk Boon - Delftlaan 5, 1566 VA Assendelft - T: 075 6874010 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.